Lamminkangasta ympäröivät kauniit ja avarat keskisuomalaiset maastot erämaajärvineen ja vehreinä kumpuilevine mäkineen. Omaleimaisuutta tuovat erilaiset biotoopit ja runsas puulajisto, josta seuraa myös monipuolinen lintukanta.

Tilan mäeltä voi valoisaan aikaan ihailla maisemanäkymiä ja pimeällä loistokkaana aukeavaa tähtitaivasta.

Lamminkankaan ympäristöystävällisestä ja luontoa vaalivasta hengestä kertovat esimerkiksi luomupellot sekä korjatuissa kohteissa käytetyt luonnonmukaiset materiaalit, esimerkiksi luomumaalit ja eristeet, kuten pellava, sahanpuru, turve ja savi.

Kierrättämisideologiaa on sovellettu jopa kokonaisiin rakennuksiin: vanhoja hirsirakennuksia on siirretty nykyisille sijoilleen ja alkuperäisestä poikkeavaan käyttötarkoitukseen. Rakennusten sisustukseen on käytetty runsaasti vanhoja huonekaluja ja esineitä.

Kaiken tämän takana on halu edistää ympäristön hyvinvointia ja samalla ihmisten viihtyisyyttä ja hyvää oloa. Lamminkankaan ympäristöön tutustumisen voi aloittaa vaikkapa tilalla kulkevalta noin kilometrin mittaiselta mukavalta kävelyreitiltä.

Ekologisuuden ja luonnonmukaisten viljelyksien ansiosta Lamminkangas kuuluu ECEAT Finland -kohteisiin (Suomen luomumatkailuyhdistys). Tilalla on myös ympäristösähkösopimus.

Saarijärven seudun nähtävyyksiä ja tapahtumia löytyy osoitteesta www.visitsaarijarvi.fi

Auringonlaskun heijastus ikkunassa

Jäkälää

Joutsen